Καφές Φίλτρου με τη Μέθοδο Clever Dripper

Clever Dripper

Χρειαζόμαστε:

Βήμα 1:

Ζεσταίνουμε τουλάχιστον 300ml νερό στους 93-94οC και ζυγίζουμε 16gr καφέ.

Αλέθουμε για μέθοδο dripper, ελαφρώς πιο χοντροκομμένα από τη μέθοδο V60 (άλεση σύμφωνα με οδηγίες προμηθευτή), αλλιώς έχουμε έτοιμο τον ειδικά αλεσμένο καφέ για Clever Dripper.

Βήμα 2:

Τοποθετούμε το φίλτρο στο σκεύος μας.

Βρέχουμε το φίλτρο με ζεστό νερό και έπειτα αδειάζουμε το σκεύος μας από υπολείμματα νερού.

Βήμα 3:

Ρίχνουμε τον αλεσμένο καφέ στο σκεύος μας.

Έπειτα τοποθετούμε το σκεύος μας πάνω στη ζυγαριά και τη μηδενίζουμε.

Βήμα 4:

Ξεκινάμε το χρονόμετρο.

Ρίχνουμε νερό έως 40 γραμμάρια (40gr).

Περιμένουμε έως ότου το χρονόμετρο φτάσει τα 30-35 δευτερόλεπτα (sec).

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «blooming» και γίνεται για την αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που δημιουργείται στον καφέ από τη διαδικασία του καβουρδίσματος.

Με το πέρας των 30-35sec ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, τελειώνοντας συνολικά στα 220gr.

Χρησιμοποιούμε το bamboo stick και ανακατεύουμε μια φορά αργά.

Βήμα 5:

Αφού ρίξαμε όλο το ζεστό νερό και περάσουν συνολικά 2min τοποθετούμε το Clever Dripper πάνω στην κούπα μας (ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος σερβιρίσματος), έτσι ώστε να ανοίξει η βαλβίδα του και να ξεκινήσει η εκχύλιση, η οποία διαρκεί 1-1,5min.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap