Καφές Φίλτρου με Aeropress

Καφές φίλτρου με τη μέθοδο Aeropress

Πώς να φτιάξεις καφέ φίλτρου στο σπίτι με το Aeropress

Μια από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους παρασκευής καφέ φίλτρου είναι με τη συσκευή Aeropress.

Είναι μια απλή συσκευή, εύκολη και γρήγορη στον χειρισμό της.

Υπογραμμίζει τα γευστικά χαρακτηριστικά των specialty καφέδων, ενώ παράλληλα προσφέρει πλούσιο σώμα και διαύγεια του καφέ στην κούπα μας.

Ειδικότερα αν είσαι συνέχεια στο δρόμο, αν κάνεις πεζοπορίες κ.α., αλλά θες να απολαύσεις και μια κούπα καφέ, η φορητή αυτή συσκευή είναι η κατάλληλη για εσένα.

Τα μόνα που θα χρειαστείς σε αυτή την περίπτωση είναι έναν θερμό με καυτό νερό, κομμένο καφέ ή έναν χειροκίνητο μύλο άλεσης και κόκκους καφέ και φυσικά ένα Aeropress.

Επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς με τον καφέ σου, την άλεση, την αναλογία καφέ – νερού, και να καταλήξεις ο ίδιος στο γευστικό αποτέλεσμα που σου ταιριάζει.

Τι χρειαζόμαστε για τη μέθοδο παρασκευής καφέ φίλτρου με Aeropress:

  • Aeropress
  • Φίλτρα Aeropress
  • Βραστήρα
  • Μύλο Άλεσης ή Ειδικά Αλεσμένο Καφέ για το Aeropress
  • Ψηφιακή Ζυγαριά
  • Χρονόμετρο
  • Bamboo Stick

Βήμα 1:

Ζεσταίνουμε το νερό στους 93 – 94oC και ζυγίζουμε 15gr καφέ.

Αλέθουμε τον καφέ ελαφρώς πιο λεπτά από το μέγεθος των κόκκων αλατιού, αλλιώς έχουμε έτοιμο τον ειδικά αλεσμένο καφέ για Aeropress.

Βήμα 2:

Τοποθετούμε το χάρτινο φίλτρο στο καπάκι της συσκευής.

Βήμα 3:

Χρησιμοποιούμε το νερό που έχουμε ζεστάνει και βρέχουμε το φίλτρο.

Με αυτόν τον τρόπο, το φίλτρο προσκολλάται πάνω στο καπάκι της συσκευής και εφαρμόζει τέλεια.

Έπειτα, ζεσταίνουμε με το ίδιο ζεστό νερό και το σκεύος που θα σερβίρουμε τον καφέ μας (είτε την κούπα, είτε το server – κανατάκι).

Καφές φίλτρου με Aeropress
Brewing coffee in aeropress

Βήμα 4:

Συναρμολογούμε τη συσκευή.

Βήμα 5:

Τοποθετούμε τη συσκευή πάνω στη ζυγαριά.

Ρίχνουμε τα 15gr αλεσμένου καφέ και προσθέτουμε 200gr ζεστό νερό, θερμοκρασίας 93-94οC.

Βήμα 6:

Ανακατεύουμε ελαφρά 3 φορές κυκλικά.

Μόλις περάσει 1 λεπτό (1min.), ανακατεύουμε πάλι ελαφρά 3 φορές.

Βήμα 7:

Κλείνουμε το καπάκι του Aeropress.

Αναποδογυρίζουμε τη συσκευή πάνω στο server ή την κούπα προσεκτικά.

Πιέζουμε ελαφρά για 30 δευτερόλεπτα (30 sec.), μέχρι να γίνει πλήρης εκχύλιση.

Βήμα 8:

Αφαιρούμε το καπάκι και καθαρίζουμε καλά τη συσκευή από τα υπολείμματα καφέ, για να μη γευτούμε δυσάρεστα χαρακτηριστικά στην επόμενη κούπα καφέ.

Και τώρα είσαι έτοιμος να απολαύσεις τον καφέ σου!

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παρασκευής, επικοινώνησε μαζί μας, θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap