ABOUT US

Tailor Made Coffee Roasters

Είμαστε οι Tailor Made Coffee Roasters και με πολλή αγάπη και πάθος για τον καφέ, την ποιότητα και το διαφορετικό, καβουρδίζουμε specialty καφέδες, μοναδικής προέλευσης αλλά και blends, για φίλτρου και για espresso.
Η Ιστορία μας
Εγκατεστημένοι ήδη από το 2011 στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, δημιουργήσαμε το «Tailor Made MicroRoastery & Cocktail Bar», αλλάζοντας το ρου στην αγορά του καφέ. Η ξεχασμένη πλατεία μετατράπηκε έκτοτε σε πόλο έλξης των επισκεπτών, καθιστώντας την από της πρώτες επιλογές εξόδου στην Αθήνα.

Η ανατρεπτική του καινοτομία ήταν η διάδοση του 3ου κύματος καφέ στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα νέο τρόπο σκέψης, λειτουργίας, οργάνωσης και παραγωγής στα café.

Ήταν το πρώτο μαγαζί microRoastery 3ου κύματος στην Ελλάδα που πρότεινε μοναδικής προέλευσης specialty καφέδες. Δείξαμε στην πράξη τη θεωρία του.

Ιδέα που λειτούργησε παρά την οικονομική κρίση και της κοινωνικές δυσχέρειες, διότι το πάθος, η ποιότητα και η πρωτοπορία είναι τελικά τα στοιχεία που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη.

Εμφυσήσαμε την αγορά του καφέ στην Ελλάδα να ρισκάρει, να δει τον καφέ από διαφορετική οπτική και να παράξει σχετικές γνώσεις, μέσα από ένα νέο τρόπο σκέψης. 

Κεντρικό ρόλο στην όλη διαδικασία είχε και έχει ο barista, ο οποίος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια παραγωγής, ακόμη και στην απευθείας επικοινωνία με της φυτείες του πράσινου καφέ.

Αναγνωρίσαμε τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης και ήμασταν οι πρώτοι που εμπνεύσαμε μια νέα γενιά, τους barista, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μάθουν να καβουρδίζουν, να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια στο εξωτερικό, να γνωρίσουν ανθρώπους της παγκόσμιας σκακιέρας του καφέ.

Η δουλειά μας ανέκαθεν υπήρξε διαφανής και οι αποφάσεις της συλλογικές. Η συμβολή μας δε σταματάει εκεί. Εκπαιδεύσαμε τον κόσμο, τους καταναλωτές και λάτρεις του καφέ να σκέφτονται διαφορετικά.

Τους μεταδώσαμε την ιδέα ότι ο καφές είναι σαν το κρασί, έχει αμέτρητες γευστικές δυνατότητες και αμέτρητες ποικιλίες προέλευσης.

To project Tailor Made είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία.

Για το λόγο αυτό ήταν έτσι διαμορφωμένο το μπαρ παρασκευής καφέ, ανοιχτό για όλο τον κόσμο, προκειμένου να παρακολουθούν τη διαδικασία παρασκευής καφέ, να αντλούν γνώσεις και πληροφορίες, να μαθαίνουν για τα γευστικά προφίλ της εκάστοτε χώρας προέλευσης και να δοκιμάζουν την γευστική της παλέτα για να βρουν αυτό που τους ταιριάζει.

Στο τέλος της ημέρας αυτό που αξίζει είναι η ευχαρίστησή του πελάτη, γιατί η κάθε του ανάγκη είναι μοναδική.
Γιατί Tailor Made Coffee Roasters
Η απόφαση μας να ασχοληθούμε με τη χονδρική, πλέον ως «Tailor Made Coffee Roasters», και να αφήσουμε το «Tailor Made microRoastery & Cocktail Bar» προήλθε μετά την ωρίμανση μας σχετικά με τον καφέ στο σύνολό του.

Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε ολοένα και περισσότερους λάτρεις του καφέ στην ιδεολογία του τρίτου κύματος καφέ αλλά και στη φιλοσοφία μας Tailor Made κούπας καφέ.

Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα ήταν οι χιλιάδες πιστοί φίλοι μας και φανατικοί υποστηρικτές των καφέδων μας που γνωρίσαμε αυτά τα χρόνια με τον καφέ μας, με τους οποίους δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή τράπεζα γευστικής μνήμης, και δοκίμασαν μια τεράστια παλέτα καφέδων για τους οποίους ακολούθησαν σχόλια, συζητήσεις και εκπαίδευση.

Η πολύτιμη αυτή γνώση και κριτική που λάβαμε από τους αγαπημένους μας επισκέπτες μας βοήθησαν να εξελίξουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους καφέδες μας, το καβούρδισμά μας, τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών της παραγωγής και την τελειοποίηση των εκάστοτε συνταγών.

Ταυτόχρονα, η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας στο καβούρδισμα έχει ως απόρροια την ανάδειξη των φυσικών γεύσεων και αρωμάτων του καφέ, τη σταθερότητα του τελικού αποτελέσματος χάρη στην εκμηδένιση των αποκλίσεων στη διαδικασία του καβουρδίσματος αλλά και την ευχαρίστηση των καταναλωτών προσφέροντας τους έναν υπέροχο και μοναδικό καφέ. 

Έχοντας λοιπόν βρεθεί και από την πλευρά του ιδιοκτήτη café στο πολυσύχναστο κέντρο, εξυπηρετώντας όλων των ειδών τα γούστα και συναναστρεφόμενοι με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες και απαιτήσεις, γνωρίζουμε τις δυσκολίες του «επιχειρείν».

Πλέον, από την πλευρά του συνεργάτη σας στη χονδρική επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τα εφόδια σας για να ανταπεξέρθετε στις προκλήσεις, τόσο στο επίπεδο του καταναλωτή όσο και στο επίπεδο λειτουργίας της επιχείρησης.

Εμείς λοιπόν οι Tailor Made Coffee Roasters, αναγνωρίζοντας και εξελίσσοντας της γνώσεις μας πάνω στην επιστήμη του καφέ, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, με ειδικές Tailor Made υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες. 

Καβουρδίζουμε ανωτάτης ποιότητας καφέδες, ελέγχοντας την παραγωγική διαδικασία και εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα του αποτελέσματος.
Επιλέγουμε ιδιαίτερους καφέδες, μοναδικής προέλευσης από της χώρες της τροπικής ζώνης του Ισημερινού, όπως Γουατεμάλα, Βραζιλία, Αιθιοπία, Κένυα, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Ινδονησία, Κολομβία και άλλες χώρες.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Η ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση και νοοτροπία μας δε θα μπορούσε να μην έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην εταιρική μας ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Ένας από τους στόχους μας είναι να γίνουμε ο μοχλός ανάπτυξης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δημιουργούν «tailor made» προϊόντα και αναγνωρίζουν τις μοναδικές εξατομικευμένες ανάγκες.

Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία και την αγωνία τους να διαμορφώσουν κατά παραγγελία προϊόντα της προτίμησης των πελατών τους αλλά και το σεβασμό και την αγάπη που έχουν για τη δουλειά τους.

Για το λόγο αυτό, επιθυμία μας είναι να τους δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη διαχείριση, το μάρκετινγκ και τη διοίκηση της επιχείρησής τους προκειμένου να εξελιχθούν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις εμπορικές τους δραστηριότητες, προσαρμόζοντας το έργο τους στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Κατ' επέκταση, οι άξονες μέσα στους οποίους κινούμαστε είναι ο πολυεπίπεδος σεβασμός, ιδιαίτερα όσον αφορά τον άνθρωπο και το περιβάλλον, και οι δίκαιες και διαφανείς εμπορικές τακτικές.

Συνεργαζόμαστε, λοιπόν, με ανθρώπους που ενστερνίζονται την ίδια σκέψη με εμάς, ο οποίος είναι μέσα από το Tailor Made Hub να αναδείξουμε επαγγέλματα και επαγγελματίες της διπλανής πόρτας που γνωρίζουν μια τέχνη και κατέχουν την τεχνογνωσία να παράγουν κατά παραγγελία μικρής ή μεγάλης αλλά ιδιαίτερης αξίας προϊόντα και υπηρεσίες.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap