Tailor Made άσπρο τσάι, χύμα, ανώτατης ποιότητας, για κρύα και ζεστά ροφήματα.
Μπορείς να βρεις τις εκάστοτε αναλογίες, νερού - γραμμαρίων, στις περιγραφές τους.

Το άσπρο τσάι είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και ευαίσθητες ποικιλίες τσαγιού.
Τα φύλλα λευκού τσαγιού συλλέγονται πριν ακόμη ανθίσουν τα μπουμπούκια των θάμνων.
Επιλέγονται με το χέρι, καθώς είναι ευαίσθητα, σπάνια και κάποια αρκετά ακριβά, και η αποξήρανση τους γίνεται γρήγορα και σχολαστικά.

Είναι από τα πιο φρέσκα τσάγια σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Όλα τα τσάγια προέρχονται από το ίδιο φυτό, το camellia sinensis, όμως έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες ποικιλίες και υβρίδια τους.
Ανάλογα λοιπόν με την ποικιλία και τον τρόπο επεξεργασίας του τσαγιού, διαμορφώνονται τα γευστικά του χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον τρόπο επεξεργασίας, αυτός έχει να κάνει με τον βαθμό οξείδωσης, για πόσο δηλαδή χρονικό διάστημα μένουν τα φύλλα τσαγιού σε επαφή με το οξυγόνο.
Καθώς τα άσπρα τσάγια είναι λιγότερο επεξεργασμένα, μαραίνονται και στεγνώνουν φυσικά σε ελεγχόμενο περιβάλλον, για 2 με 3 μέρες, είναι πιο απαλά και λεπτεπίλεπτα στη γεύση.

Τα λευκά τσάγια θεωρούνταν στην ιστορία της Αυτοκρατορίας της Κίνας σπάνια και ακριβά, και απονέμονταν ως φόρος τιμής στους Αυτοκράτορες.
Σήμερα, λόγω των άφθονων ποικιλιών, συναντάμε και πιο οικονομικά λευκά τσάγια.
Επίσης, λόγω της εξέλιξης των μεθόδων παραγωγής, διαδικασίας και επεξεργασίας, η διάθεση τους επεκτείνεται παγκοσμίως.

Το άσπρο τσάι έχουν ιδιαίτερα και όμορφα αρώματα και γεύσεις.
Το αρωματικό του προφίλ είναι ήπιο, γλυκό και συνήθως περιλαμβάνει άνθη, γρασίδι, μέλι, φρούτα, πεπόνι, ροδάκινο, βερίκοκο, βανίλια, σοκολάτα, εσπεριδοειδή, βότανα.
Γενικά, θεωρείται χαμηλότερο σε καφεΐνη σε σχέση με τα υπόλοιπα τσάγια, όμως λόγω των διαφορετικών ποικιλιών που έχουν αναπτυχθεί, διαφοροποιείται το ποσοστό.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο blog μας!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap